Bureau voor creatieve communicatie

Over

erikenik

Mijn naam is Erik olde Hanhof en Erikenik is mijn ontwerpbureau. Na het afronden van mijn studie op de Kunstacademie in Groningen in 1994 ben ik partner geweest van Hansom, Colombo en ME Studio. Daarna ben ik een aantal jaar werkzaam geweest als Design Director bij Total Design.
In 2012 ben ik Erikenik gestart met het idee om als bureau klein te blijven en op te schalen als dat nodig is. Zo werk ik samen met Judith Schoffelen (editoirial ontwerper), Enkeling (illustrator/woordkunstenaar), Caspar Conijn (tentoonstelling ontwerp) en met goeie illustratoren en fotografen. Uiteraard werk ik ook alleen op projecten.

Erikenik heeft originele ideeën en een krachtige visuele taal. Mijn stijl kenmerkt zich door het terugbrengen van een complexere boodschap naar een vereenvoudigd en optimistisch ontwerp. In woord en in beeld. Ik heb ondertussen 25 jaar ervaring in het ontwerpen van logo, identiteit, corporate communicatie en campagnes. Ik hou van korte lijnen, heb een groot inlevingsvermogen en altijd de focus op de kern van de zaak.