Bureau voor creatieve communicatie

Over

erikenik

Mijn naam is Erik olde Hanhof en Erikenik is mijn ontwerpbureau. Na het afronden van mijn studie op de Kunstacademie in Groningen in 1994 ben ik partner geweest van Hansom, Colombo en ME Studio. Daarna ben ik een aantal jaar werkzaam geweest als Design Director bij Total Design.
In 2012 ben ik Erikenik gestart met het idee om als bureau klein te blijven en op te schalen waar nodig. Door samenwerking op te zoeken met professionals uit mijn netwerk kan ik mijn klanten een breder pakket aanbieden en weet ik zeker dat ik dezelfde kwaliteit kan garanderen omdat ik met een vaste poule van mensen werk. Zo werk ik regelmatig samen met o.a. Judith Schoffelen (magazine ontwerper), Enkeling (illustrator/woordkunstenaar) en Bureau Caspar Conijn (tentoonstelling ontwerp). Uiteraard werk ik ook alleen op projecten.

Erikenik heeft originele ideeën en een krachtige visuele taal die zich kenmerkt doordat ik een complexe boodschap altijd weet te vereenvoudigen en om te zetten naar een optimistisch ontwerp. In woord en in beeld. Ik heb bijna 25 jaar ervaring in het ontwerpen van logo, identiteit, corporate communicatie en campagnes. Ik hou van korte lijnen, een heb een groot inlevingsvermogen en altijd de focus op de kern van de zaak.